Elektronica/Instrumentatie (ELI)

Zoals in Het begin: Centrale Werkplaats al is aangegeven is de Dienst ELI uit die CW gegroeid. In de jaren 50 waren er al een een paar diensten zoals elektrische montage, elektrische ontwerpen en een beginnende printfabricage onder de leiding van Jo Gilsing. Eind 60-er jaren werd het groepje elektrische/elektronische ontwerpen uitgebreid met een 6-8 tal elektronica ontwerpers uit de groep van Kessel/Verkruissen. Tegelijkertijd werd Cor Loos aangesteld als Groepsleider van dat groepje ontwerpers en over de afdelingen van Jo Gilsing. Tevens werd er een nieuwe afdelingschef voor de elektronica-ontwerpers aangesteld en dat was Rein Rumphorst, overgekomen van het IKO-Amsterdam. Gilsing werd afdelingschef over de productieafdeling. Ook werd de instrumentatie/reparatieafdeling o.l.v. Kees Wille onderdeel van de groep Loos. Eveneens werd de documentatie afdeling van Wim van den Eynde aan de Dienst toegevoegd. Die nieuwe Dienst kreeg de naam Elektronica&Instrumentatie, kortweg ELI.

ELI had vanaf 1991 de volgende doelstelling: Ondersteuning op het gebied van elektronica en instrumentatie; elektronische schakelingen, printpanelen en dunne film circuits, elektronische instrumenten; ontwikkelen van apparatuur en meetmethoden; technische informatie.

Na de pensionering van Cor Loos in 1993, nam Wim Joosen voor bijna drie jaar de leiding over, waarna in 1996 Henk Hagenbeuk Hoofd van Dienst werd tot zijn pensionering in 2001. Paul Zuidweg volgde hem op tot zijn pensionering in 2002. Hans Naus nam voor een tweetal jaren het stokje over. Daarna begon de afbouw van de Dienst o.l.v. Koen Nieuwesteeg.

1978 De elektrische werkplaats
1987 Staf ELI, vlnr. Paul Zuidweg, Cor Mulder, Cor Loos, Jan Haanstra, Henk Hagenbeuk, Piet Reijnierse.
1986 Staf Productie: vlnr: Henk Hagenbeuk, Frans Crooymans, Leen Willemsen, Toon Dingen, Frans Verhees.
1987 Productieafdeling: Montage met werkvoorbereiding en Printgroep
1999 Staf ELI: Staand Paul Zuidweg en Henk Hagenbeuk, hangend: Peter Kerkhofs, liggend Ad van Asten
EOG in 2003 Boven: Frank Kneepkens, Jim Oostveen, John Hamers, Edwin van Dijk, Siebe-Jan vd Hoef Onder: Klaas Ferwerda, Rob Boom, Hans Naus, Richard v.der Wolf, Bert Bakker, Marten Plugge,Dave Janssen, Frits de Jong.